Апелативният съд във Варна праща Марешки за 4 г. в затвора по делото за изнудване

Последното решение е на Върховния касационен съд

10.03.2022 | 21:25 Редактор: Елеонора Танева
Апелативният съд във Варна праща Марешки за 4 г. в затвора по делото за изнудване

Апелативният съд във Варна произнесе присъда от 4 г. затвор за  Веселин Марешки и 3,6 г. за Красимира Колева. Двамата са подсъдими за изнудване.

Те бяха признати за виновни, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г., с цел да принудят Асен М. да поеме имуществено задължение – всеки месец да плаща сумата от 10 хиляди лева, го заплашили с увреждане на имущество - разрушаване на стопанисваното от него заведение, създаване на пречки и преустановяване на търговската му дейност, съобщиха от пресслужбата на съда.

Съдът определи първоначален общ режим на изтърпяване на наказанията. Също така наложи глоба от 8 000 лева за Марешки и 6 000 лева за Колева. Двамата трябва солидарно да заплатят на гражданския ищец сумата от 30 000 лева - обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Присъдата е подписана с особено мнение от председателя на съдебния състав.

Делото се разглежда за втори път от Варненския апелативен съд. То беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане. Сега последана дума за присъдите отново е на ВКС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК