ГДБОП разби две наркогрупи групи, задържани са 8 души

Намерени са няколко килограма наркотици, оръжия и пари

11.02.2022 | 13:56 Редактор: Жаклина Иванова

ГДБОП разби две организирани престъпни групи, произвеждали и разпространявали наркотици на територията на България и Северна Македония.

Синтетичната дрога се правела в Сливен. Задържани са 8 души, сред които двама македонци. Намерени са няколко килограма наркотици, както и оръжия и пари.

Първата група е действала на територията на София и Сливен. Групата се е сдобивала с консумативите за производство на дрогата от аптека в Сливен. Четиримата души, участвали в нея, са били криминално проявени.

Втората група също е от 4 души и е действала на територията на София и Враца. Обвинените от нея са двама българи и двама македонци. Открити са и културни ценности и пари.

"Представителите на главна дирекция "Борба с организираната престъпност" работиха много интензивно и професионално в рамките на 6 месеца", каза ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

"Първата престъпна група се състои от 4 души и е действала на територията на Сливен и на София. Произвеждали са метамфетамини и амфетамини, като за целта са се снабдявали от собственик на аптека в Сливен с прекурсори. Втората престъпна група се състои отново от 4 души. Двама от тях са братя македонци. Имало е връзка между двете престъпни групи, те са търгували помежду си. Иззети са големи количества наркотични вещества", обясни говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК