Убийство в Първомай: 50-годишен мъж наръга смъртоносно свой приятел

Извършителят е криминално проявен

25.01.2022 | 11:50 Редактор: Теодора Патронова
Убийство в Първомай: 50-годишен мъж наръга смъртоносно свой приятел

Убийство на 33-годишен мъж беше извършено в Първомай в първите часове на деня. Той е бил намушкан няколко пъти с нож в апартамента на задържания за престъплението, уточни зам.-директорът на ОД на МВР Пловдив комисар Васил Костадинов.

"С пострадалия са били в приятелски отношения. В резултат на възникнал спонтанно конфликт, извършителят с помощта на нож нанася няколко прободни рани, след което е откаран в болнично заведение“, съобщи Костадинов.

Извършителят е на 50 години, криминално проявен.

"След нанасяне на удара с нож в областта на корема пострадалият се е опитал да напусне дома на извършителя. Бил е подгонен по улицата, настигнат след около 50 метра, на място е съборен, там е и починал", добави зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Ножът е намерен и е приобщен като веществено доказателство. Има свидетели, установяват се допълнителни и текат разпитите им. На задържания за 24 часа за престъплението предстои днес да му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство, съобщи БНР.

Той е осъждан 9 пъти, в повечето случаи за кражба, но и за причиняване на средна телесна повреда, информира още прокурор Гавраилов.

"През 90-те години е изтърпявал доста дълго време наказание лишаване от свобода. Последните му осъждания са за дребни кражби, за които му е била наложена пробация“, поясни той.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 месеца
Чудесни новини има днес....да си повърнеш с кеф Сигнализирай за неуместен коментар