Дръзки обирджии: Ето как двама братя на 17 и 24 г. не се спират пред нищо

Признали са си всичко, част от откраднатите вещи са върнати

21.01.2022 | 13:54 Редактор: Ваня Кузманова

Задържаните за серия от обири в Бургас младежи чупили витрини на магазини с аварийно чукче от автобус. Това разказаха собственици на ограбени обекти. От прокуратурата разпространиха записи от наглите кражби. Те са извършвани с особена дързост на оживени булеварди, осветени подлези и в близост до автобусни спирки.

Двамата братя, на 17 и 24 години от Асеновград, разбиват витрината на eдин от магазините, след като два дни преди това влизат в него уж като клиенти. 

"Тук има ролетна щора и явно преценяват, че им трябва повече време и ще се включат охранителните системи и датчиците. Затова гледат да са по-бързи и това чукче, явно пак са го откраднали, това е аварийно чукче, с което се чупят стъклата, и удрят тук някъде. Задигат два мобилни телефона и дребни монети и бягат", разказа собственикът на обекта - Даниел Иванов. 

"Два дни преди това влизат в магазина, търсили са явно нещо да си купят, но тогава въпреки пандемията са били без маски. Това помага на полицията, защото вероятно щеше да има до днес още счупени магазини из града", допълни собственикът на обекта. 

Младежите правят опит да оберат и хранителен магазин, отново разположен на оживен булевард. 

"Има данни, че са извършени кражби на територията на Пловдив и Асеновград и в момента продължава документирането на детайлността", посочи прокурорът Христо Христов. 

Младежите са направили пълни самопризнания. Част от откраднатите вещи са върнати. За пълнолетния законът предвижда затвор до 10 години, а за непълнолетния - до 3. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК