Задържаните за убийството на Ери Пехливанян я следили 1 месец, отвлекли я пред аптека

Престъплението е извършено с особена жестокост

19.01.2022 | 18:47 Редактор: Искра Ангелова

Следите на убитата Еранухи Пехливанян се губят от 11 януари. Разследващите са разкрили, че тогава тя е била причакана на паркинг, близо до една от аптеките, която управлява заедно със съпруга си и отвлечена.

"На следващия ден, за да прикрият следите от това престъпление, са разчленили трупа и частите от него са разхвърляли в покрайнините на село, на около 30 км, близо до гр. Русе, в река Русенски лом", каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Престъплението е извършено с особена жестокост, двамата мъже са следили жертвата почти месец. 

"Двамата извършители са разбрали, че освен парите в брой, които носи в себе си, тя съхранява големи суми в брой в различни валути и в дома си. За това се е стигнало до там, че след отвличането ѝ, е отведена до жилището, откъдето са отнети и останалите пари. Двамата са решили да извършат умишлено убийство, чрез което да прикрият отвличането и грабежа на парите", допълни Георгиев.

Задържани за жестокото убийство са двама мъже - бивш служител на Агенция "Митници" и бракониер, които са познавали семейството.

"Бяха задържани още в понеделник Не са оказали съпротива при задържането. Те самите бяха изненадани от бързите действия на полицията", коментира директорът ОД на МВР - Русе ст. ком. Мирослав Дамянов.

"Ние считаме, че убийството е разкрито. Но в крайна сметка това ще каже прокуратурата и ще се внесат искания за задържане под стража. Имаме доста сериозни събрани доказателства за извършителите на това престъпление", каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Вижте повече в репортажа на Рени Минкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК