Тримата в Русе нападнали лекар заради близък - уж нищо му нямало, а той - болен

Посетителите заплашвали лекарския екип и нападнали охраната

18.01.2022 | 17:43 Редактор: Теодора Патронова

Агресия срещу медици в русенска болница. Мъж и още двама души нахлуват в Кoвид oтдeлeниe, където лежи техен близък, и отправя заплахи за убийство към лекарите и екипа.

Въпреки че са спрени от охраната в неделя следобед, двамата мъже и жената влизат в Кoвид oтдeлeниeтo на русенската болница. Te нacтoявaт дa пoлyчaт инфopмaция зa cвoй близъĸ в извън oпpeдeлeнитe зa тoвa чacoвe.

"Пробиват охраната, качват се в Ковид отделението и започват да отправят заплахи за убийство към лекарите, мед. сестрите, имало е и санитари. На камерите ясно се вижда и как охраната бива нападната физически. Агресията е била и много вербална", обясни управителят на УМБАЛ "Медика" Алисе Муртезова.

По това време на смяна е доктор Станислав Павлов.

"Физически контакт с охраната имаше. Хвана го за шията да го души, а мен ме избута към кабинета. Предимно обиди вербални, със заплаха за убийство, че ще ни убие всичките", разказа той.

Агресивните посетители обяснили, че пациентът бил приет, без да има нужда от това.

"Били сме го взели без нищо да му има. При условие, че пациентът е припаднал, прилошало му е пред кабинета. Загубил е съзнание и въпреки това, според близките, на него нищо му е нямало. Той е с дихателна недостатъчност, на кислород е, с двустранна Ковид пневмония", поясни д-р Павлов. 

От лечебното заведение са предприели мерки, за да не се допускат подобни случаи, тъй като медиците и без това работят под огромен стрес.

Нападателят е задържан от полицията, като работата по случая продължава.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК