Гранатата, открита в антиваксър в София, била учебна, носил е и пистолет

Пожар е горял също така в заведение в "Студентски град"

01.01.2022 | 14:07 Редактор: Теодора Патронова

По време на празненствата в центъра на столицата полицията задържа мъж с бойна граната. Според информация на очевидци мъжът е бил с антиваксърски нагласи. 

53-годишният мъж от Асеновград е скандирал "Не носете маски и не се ваксинирайте". Той е заявил, че ще се взриви. Всичко това се случва на площад "Батенберг" след 19:00 часа. След сигнали към телефон 112, полицаите задържат мъжа. Оказва се, че гранатата не е истинска, а учебна. В багажника на колата му са открити пистолети, ножове и тактическа жилетка. Предстои в следващите часове да се разбере дали прокуратурата ще повдигне обвинение. Мъжът е задържан в първо районно управление в София. 

В новогодишната нощ имаше и друг инцидент. В последните минути на 31 декември избухна пожар на ул. "8-ми декември" в "Студентски град" в столицата. Пламъците обхващат заведение. Няма пострадали хора. Има нанесени материални щети. Засега няма подробна информация какви са причините за възникването му. 

В социалните мрежи той остро критикува противоепидемичните мерки. Симпатизант е на партия "Възраждане", а съпругата му е член на партията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК