Жената в Тервел е убита с камъни, бившият ѝ мъж имал ограничителна заповед

Жертвата и убиецът са имали проблеми и преди

29.12.2021 | 13:33 Редактор: Искра Ангелова

Заловиха издирвания за жестокото убийство на жена в Тервел. 51-годишният бивш съпруг на жертвата е направил пълни самопризнания. Жената е била убита с камъни на улицата.

51-годишният мъж е открит в нетрезво състояние в жилище, което е бил нает да ремонтира. Не е оказал съпротива при задържането. 

"Снощи около 23:30 е бил задържан в жилище, в което е следвало да бъде извършен ремонт, Той се занимава със строителство, имал е ключ и се е укрил в него", каза окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

В ромската махала на Тервел са потресени от случилото се.

"Загиналата ми беше комшийка, познаваме се добре, хубави хора бяха, работливи. Тя се грижеше за баща си, имат и по-голяма сестра, която е болна. Отиваше на работа и се връщаше, бяха спокойни хора", сподели съседът Димитър Димов.

Жертвата и убиецът са имали проблеми и преди.

"Имаха някакви жалби в полицията, той имаше ограничение да не идва до къщата. И той е работен, той не живее далече, на 100 метра е от къщата на жертвата", допълни Димитър.

От прокуратурата разполагат с показания на свидетели, които доказват вината на извършителя. Кадри от охранителна камера са запечатали Фаредин и жертвата, докато вървят по улицата, на която е извършено тежкото престъпление.

"Има достатъчно доказателства, свидетелски показания, от градското видеозаснемане има данни, че двамата са се движили заедно", коментира още окръжният прокурор.

За убийството, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, наказанието, предвидено от закона, е от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

"Намерени са камъни, окървавени около трупа, тепърва ще се доказва със съответните експертизи. Не е разпитан, тъй като е бил в неадекватно състояние след употреба на голямо количество алкохол", добави Радослав Бухчев. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК