Безкрайно нагла кражба: Задигнаха част от медния покрив на театъра в Благоевград

Крадците не са заснети от видеонаблюдението в центъра на града

17.12.2021 | 19:00 Редактор: Елеонора Танева

Нагла кражба е извършена в Благоевград. Неизвестен извършител отмъкна част от козирката на театъра в града. Откраднати са над 30 кв. м медна ламарина.

Културната институция спешно се нуждае от помощ, защото няма средства за ремонт. 

Най-вероятно кражбата е извършена в нощта на 14 срещу 15 декември, но е останала незабелязана. Драматичният театър се намира в центъра на града, където има изградено модерно видеонаблюдение.

Моментът на кражбата обаче не е заснет. В града има над 170 камери, поставени по проект на стойност над 2 млн. лв. Само преди дни обаче, посегателство имаше и над коледната елха пред общината. 

"Зам.-директорът по техническите въпроси, идвайки на робата в сряда сутринта, е видял промяната във фасадата на театъра. Така се установи липсата на част от медното покритие на покрива. Успяхме със собствени средства временно да отстраним този проблем, така че да не пропуска вода. Сега е краят на годината и доста трудно става кандидатстването за средства за капиталови разходи от министерството. В началото на следващата година това ще е първото ни занимание", заяви зам.-директорът на ДТ – Благоевград Севар Иванов.

До края на работния ден не получихме становището по казуса от общината.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК