КПКОНПИ влезе в Община Враца, проверява обществени поръчки

Едната е за доставка на 9 тролейбуса

14.12.2021 | 13:11 Редактор: Искра Ангелова
КПКОНПИ влезе в Община Враца, проверява обществени поръчки

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) проверява две обществени поръчки на община Враца, свързани с тролейбусния транспорт в града. 

Проверката е на място в Община Враца и в общинското дружество "Тролейбусен транспорт". Тя е по сигнал за нарушения при провеждането на две обществени поръчки. Едната е за доставка на девет тролейбуса, а другата - за тринадесет електробуса и станциите за зареждането им.

Финансирането е по Оперативна програма "Околна среда" и е на обща стойност над 32 милиона лева. От тях 26 милиона лева са безвъзмездна финансова помощ, а над 6 милиона лева са средства от Община Враца. Възложител е тролейбусното дружество.

И двете поръчки са спечелени от един и същ изпълнител. Според постъпилия сигнал, доставените тролейбуси не са производство на полска компания, както е предвидено в договора с изпълнителя, а са произведени от беларуско държавно предприятие, без да е установено, че отговарят на транспортните изисквания в ЕС, информира БНР.

Антикорупционната комисия проверява и съмнения за получени облаги от длъжностни лица, включително и на по-високи позиции, при избора на изпълнител на поръчките и при контрола на доставките.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години