Подписка в подкрепа на въоръжения мъж от Сърница: Бил жертва?

Оказва се, че много от местните жители са имали спречквания с Мюмюн

08.12.2021 | 18:40 Редактор: Здравко Черкезов

Жители на Сърница се обявиха в подкрепа на Бейсим Салиф, който миналата седмица беше арестуван в мащабна акция на жандармерия, полиция и барети. 55-годишният мъж нападна свой съсед след спор за животни, рани жена с нож и се скри в гората.

Малко повече от седмица след нашумелия арест на Бейсим Салиф жители на Сърница откриха подписка в негова подкрепа. За по-малко от 2 дни в нея са се включили над 160 души. 

"Самата подписка да му помогне да докажем, че той досега не е вредил на никого", обясни Гюлхаят Халил.

Скандалът преди седмица избухна след разпра заради преминаване на животни на Бейсим през имот на съседа му Мюмюн. Стигнало се до стрелба, а една жена е ранена с нож в ръката. Бейсим избягал, а от МВР изпратиха в селото над 150 униформени. В крайна сметка мъжът бе хванат далеч от селото от местен жител. 

Според хората от Сърница обаче Бейсим в случая е по-скоро жертва. Оказва се, че много от местните жители са имали спречквания с Мюмюн, а животните му често са пускани в чужди имоти. 

"През цялото време на годината ходят свободно - коне, крави, овце. Закон, забрана за него няма",  подчерта Фахри Мюслюм.

След ареста на Бейсим тормозът от страна на Мюмюн се прехвърлил към брата на задържания Реджеп. 

"Винаги има проблем при него, да минеш все се заяжда, закача те", посочи братът на Бейсим - Реджеп Халил.

Самият Мюмюн отрича обвиненията и има друга версия за случилото се преди седмица. 

"Гледам слага два-три патрона, викам му - "Стреляй ме, щом искаш да ме стреляш!" - и направо без да си помисли, стреля, а аз клекнах долу", разказа самият Мюмюн Мюмюн. 

От община Минерални бани коментираха, че неколкократно са изпращали екипи на охранителната фирма заради проблеми с Мюмюн. От полицията в Хасково пък заявиха, че само за тази година има три сигнала срещу него. Единият е на задържания Бейсим. По случаите са били съставени протоколи.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК