fallback

Митничари задържаха контрабандни златни накити за над 100 000 лв.

В джобовете на якето на шофьор са открити 4 пакета с 511 бижутерийни изделия

08.12.2021 | 12:07 Автор: Жаклина Иванова

Митническите служители от Териториална дирекция "Митница Бургас" задържаха над 1,2 кг златни накити при проверка на товарен автомобил.

На 6 декември на МП "Капитан Андреево" влекач с полуремарке с турска регистрация влиза в страната от Турция на път за Германия. Водачът - турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която не са констатирани нарушения.

При последвалия личен преглед на шофьора в джобовете на якето му са открити 4 пакета с 511 бижутерийни изделия - гривни, пръстени, синджири, медальони, колиета, обеци, закопчалки всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите са  от 14- каратово злато и са с общо тегло 1263,21 грама на стойност 101 056 лева.

Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил Р.Я., на 43 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "Гаранция в пари", както и "Забрана за напускане пределите на Република България", освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково, съобщиха от Агенция "Митници".

От началото на годината до момента при проверки на МП "Капитан Андреево" митническите инспектори са задържали над 170 кг златни и сребърни накити, което е 10 пъти повече в сравнение с миналата година.  

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback