Кметът Портних отвърна на Спецпрокуратурата за обвиненията в корупция

Документите са изпратени до Европейската прокуратура

03.12.2021 | 19:13 Редактор: Искра Ангелова

Специализираната прокуратура и Антикорупционната комисия разследват община Варна след сигнал за съмнителна процедура по избор на изпълнител на обществена поръчка, с която администрацията иска да закупи 60 електрически автобуса и 60 зарядни устройства. Поръчката е на стойност 85 млн. лв., а материалите по разследването са изпратени и до Европейската прокуратура.

"В Специализираната прокуратура са пристигнали материалите, които съдържат евентуално данни за извършени корупционни престъпления от лице, което е на държавна служба в община Варна. Към настоящия момент наблюдаващият прокурор е предприел всички мерки, за да бъде изпратено образуваното вече дело на Европейската прокуратура, за да може да извърши преценка дали да упражни правомощието си по изземване на делото", каза говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев.

Кметът на община Варна заяви пред БНР, че не се притеснява да бъде проверяван. 

"Да припомня, че възложител на поръчката е фирма "Градски транспорт", като са спазени всички изисквания на закона за обществените поръчки. Към момента няма сключен договор с изпълнител документацията, която касае и техническите спецификации при провеждането на процедурата, като мина през Комисията за защита на конкуренцията и през Върховния административен съд. Те потвърдиха, че това е изрядна документация", подчерта Иван Портних.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК