fallback

6 г. затвор за 30-годишен за влизане с взлом и опит за изнасилване

В обвиняемия е открит кокаин

19.11.2021 | 14:40 Автор: Жаклина Иванова

30-годишен мъж е осъден на 6 години затвор и глоба по внесен от Софийската районна прокуратура обвинителен акт за 4 различни деяния - влизане в чуждо жилище, опит за изнасилване, блудство и държане на наркотици.

На 7 юни около 04:30 ч. в гр. София, ж.к. "Студентски град", обвиняемият С.М. влязъл в чуждо жилище, обитавано от Т.И., като употребил за това сила – нанесъл три удара по прозореца. След като нахлул при младата жена, С.М. направил опит да се съвкупи с нея, като я принудил към това със сила, като опитът е останал недовършен, тъй като тя успяла да го избута.

Обвиняемият извършил и действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, като използвал сила. По това време в коридора на жилището се чул шум и обвиняемият се уплашил и избягал, а момичето съобщило за случилото се в полицията. С.М. е задържан от полицията в ж.к. "Младост", у него е открит кокаин, съобщиха от прокуратурата.

Софийският районен съд счете, че случаят се явява особено тежък и призна С.М. за виновен по повдигнатото му обвинение, като му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 6 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален "строг" режим и глоба в размер на 1000 лева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback