Прокуратурата обвини съпруга и свекъра на убитата Евгения Владимирова

В понеделник ще бъде внесено искане за тяхното постоянно задържане

13.11.2021 | 15:08 Редактор: Искра Ангелова
Прокуратурата обвини съпруга и свекъра на убитата Евгения Владимирова

Съпругът и свекърът на 33-годишна Евгения Владимирова, чието тяло е открито в околностите на Перник, са обвинени и задържани до 72 часа. В понеделник ще бъде внесено искане за тяхното постоянно задържане.

Софийската градска прокуратура (СГП) днес съобщи, че привлечен към наказателна отговорност 36-годишния О.В. и 60-годишния П.В. във връзка с извършено убийство на 33-годишната Е.В.

По-рано на брифинг пред СДВР разследващите информираха, че тялото на жената, която изчезна през октомври месец, е откто в покрайнините на Перник и че категорично става въпрос за причинена насилствена смърт. Освен съпругът и свекъра на жената, началниците на криминалистите и на разследващите в СДВР Петър Петров и Николай Станчев съобщиха, че е задържана и нейната свекърва.

От СГП сега уточняват, че досъдебното производство по случая е образувано на 15.10.2021 г., като разследването се провежда в СДВР и под надзора на СГП. На О.В. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, а на П.В. за престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 4, пр. последно, вр. ал. 1 от НК. С постановление на прокурор в СГП обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, за да бъде осигурено довеждането им пред съда с цел разглеждане на искане за вземане спрямо тях на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои на 15.11.2021 г. СГП да внесе искане за вземане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК