Прокуратурата работи по случая със скандалните снимки от спалнята на Борисов

Христо Иванов: Той е знаел, че сега се очаква да излязат такива снимки

10.11.2021 | 15:11 Редактор: Тодор Петров

Сигнал до главния прокурор за публикуваните на 9 ноември снимки в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов внесе съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Искам проверка за сумите в евро и в злато, които по никакъв начин не могат да бъдат обяснени с тогавашните доходи на Борисов така, както той ги е декларирал в продължение на много години в официалните си декларации, изисквани по закон", заяви Иванов пред събралите се пред Съдебната палата журналисти.

Според него е много е важно да бъде изяснен механизмът на правенето на тези снимки, защото "лицето или лицата, които са ги правили, биха били свидетели, които да установят по процесуално ангажиращ начин наличието на тези суми и с това да даде повод за разследване на възможна корупция". 

Иванов хипотетично свърза кадрите с твърденията на Васил Божков, че е давал подкупи на премиера Борисов или с сумите от "Автомагистрали".

"Нямам никакво съмнение, че начинът на производство и публикуване на снимките е форма на шантаж към Борисов. Той е знаел, че сега се очаква да излязат такива снимки, защото най-неочаквано преди няколко дни се върна към самоличността на жената, която е направила тези снимки. Той сменя четвърто обяснение, но няма обяснение за тези снимки и това също създава много сериозно съмнение, че става дума за корупция", заяви още Иванов.

Малко преди лидерът на "Да България" да внесе сигнала си, прокуратурата обяви в кратко съобщение до медиите, че Софийската градска прокуратура се е самосезирала с вчерашна дата за снимковия материал и започва проверка.  

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК