МВР: Няма разрешително за строежите на лотове от 4 до 9 на "Хемус"

Въпреки това авансово са платени 77 млн. лв.

29.10.2021 | 12:39 Редактор: Елеонора Танева
МВР: Няма разрешително за строежите на лотове от 4 до 9 на

За строежа на автомагистрала "Хемус" за лотовете от 4 до 9 няма издадени разрешителни за строеж. Това съобщи заместник-директор на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков. В службата е постъпил сигнал за множество нарушения при строителството и изграждането на аутобана”. В хода на извършената проверка са установени много нарушения.

"За лотове от 4 до 9 няма издадени разрешителни за строеж. Не са започнали отчуждителните процедури по цялото трасе, те не са и приключили. Независимо от това към фирмите изпълнителки са преведени авансово огромни суми. За 4, 5 и 6 лот са преведени 77 млн. лв. авансово", разкри Илков.

По лотовете 7, 8 и 9 няма започнати никакви строителни дейности, но и за тях са преведни авансови суми за 92 млн. лв.         

По сигнала, подаден от МРРБ се работи активно с помощта на НАП и ДАНС. Открити са множество нарушения от различно естество.

Шефът на НАП Румен Спецов посочи, че инспекторите са указали съдействие в три основни направления – анализ на договорите, преглед на счетоводството, както и съпоставка на движението на парите от "Автомагистрали" към съответните фирми.

"Смятаме, че през 2020 г. не е имало необходимост да се раздадат 1 милиард лева на фирми, при положение, че предишните управляващи са знаели, че нямат разрешение за строеж на отсечките от 4 до 9 на "Хемус", заяви регионалният министър Виолета Комитова.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Какво има или няма чисто административно нас хората не ни интересува. Ясно е че магистралите не искате да строите, а да приберете парите. За почти една година три разрешителни да бяхте издали и сега трябваше да се бачка яко. Сигнализирай за неуместен коментар