Ужас в Добричко: Германци убиха съсед и поискаха откуп от съпругата му

И жертвата, и извършителите са германци, заселили се в добричкото село Соколово

22.10.2021 | 19:09 Редактор: Здравко Черкезов

Задържаха баща и син за жестокото убийство в добричкото село Соколово. И жертвата, и извършителите са германци, заселили се в селото.

Тялото на убития мъж е било намерено тази сутрин. Вчера съпругата му получава кървава бележка с искане за 100 хил. лв. откуп. Заплахата била придружена с част от тялото и пръстен на мъжа ѝ. 

След сигнала, тази сутрин полицията отцепва периметъра около къщата на основния заподозрян. 

"Призори беше разкрито друго тежко умишлено престъпление, а именно убийство на този чуждестранен гражданин. Първоначалната версия с цел откуп всъщност е за прикриване на това престъпление", заяви административният ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров.

От прокуратурата не съобщават подробности за начина, по който жертвата е намерила смъртта си, както и къде е открито тялото. На място екипът ни установи, че трупът е открит в жилището на бащата и сина, което според следователите е като къща от филм на ужасите. 

"Ще им бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин с користна цел. Ще бъдат задържани за срок 72 часа с цел въвеждането им в съда за вземане на мерки за неотклонение и "задържане под стража", посочи Чавдаров.

Очаква се в следващите дни прокуратурата да поиска постоянна мярка за задържането на бащата и сина.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК