Състоянието на битото момче от Пловдив е тежко, получил хомофобски обиди

"Лекарите засега се притесняват изключително много за окото", каза бащата на 14-годишния

30.09.2021 | 18:53 Редактор: Искра Ангелова

Нов случай на агресия в училище, само две седмици след старта на учебната година. Момче на 14 години е в болница в Пловдив след побой и хомофобски обиди.

Петък по обяд. Няколко момчета от по-големите класове отиват при 14-годишния Красимир. Предлагат да продадат убечниците си на старо. Осмокласникът отказва и така вместо книгите - Красимир получава комоцио. Успява да разкаже подробности на баща си от болничната стая. 

"Като им отказал, те казали, че говори като обратен. И той им казал, че гласът си е негов и ще си говори, както си иска, да си гледат работата", сподели Красимир Наков.

След ударите състоянието на момчето е тежко. 

"Лекарите засега се притесняват изключително много за окото. Той не е ял от вчера и много повръща", допълни бащата на детето.

След като персоналът на гимназията вижда безпомощния осмокласник, вика Спешна помощ. Днес в училището на проверка бяха от Агенцията за закрила на детето и полицията. 

"Не е имало от много време, нямам спомен наистина да е имало проява на толкова жестока агресия. Не сме били информирани, ако е имало в училище. Това не се е случвало", каза директорът на Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив Гергана Георгиева.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК