Важни свидетели не се явиха на делото срещу Местан за смъртта на бебе в катастрофа

Медиците трябва да уточнят причините за смъртта на бебето

20.09.2021 | 16:00 Редактор: Елеонора Танева
Важни свидетели не се явиха на делото срещу Местан за смъртта на бебе в катастрофа

Двама от трима свидетели не се явиха на делото за катастрофата с участието на Лютви Местан,при която загина бебе на 6 месеца. Инцидентът стана на 14 април 2019 г. на разклона за момчилградското село Загорско.

Местан присъства на заседанието. В залата не се явиха другият обвиняем - бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, който е управлявал семейния автомобил при настъпилата катастрофа и частните обвинители, в лицето на пострадалото семейство.

Двамата свидетели, които не са явиха, за да бъдат разпитани, са лекари. 

Адвокатите на Местан поискаха да не бъдат разгледани направените автотехнически и съдебно-медицинска експертизи, информира БТА. 

По думите на адв. Нацко Дойчев, лицата са преки свидетели на част от инцидента и по-точно - лицата оказали първа помощ на загиналото бебе. От техните показания се очаква да се добие точна представа за причината за смъртта на бебето.

След заседание на Окръжният съд в Кърджали е насрочено за 22 ноември. На него трябва да бъдат разпитани двамата свидетели, след което вещите лица да представят резултатите от направените експертизи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК