Арести пред заведение в Благоевград, СЗБ алармира за полицейско насилие (+ВИДЕО)

Настояват за дисциплинарно уволнение на директора на полицията в Благоевград

19.09.2021 | 21:02 Редактор: Тодор Петров

За полицейски произвол сигнализират собственици на заведения в Благоевград. От Сдружението на заведенията изпратиха до Bulgaria ON AIR видеоклип, на който се вижда как полицаи задържат хора пред заведение в града. 

Според заместник-председателя на съсловната организация Марин Сотиров, на клипа се виждат хора, които са стоели на тротоара пред заведението след 23:30 часа снощи и са били задържани от органите на реда. По думите му, от полицията в Благоевград са заявили, че има наложен вечерен час от 23:30 часа и никой не може да бъде навън по това време. 

Също така са заплашили собствениците на заведения, че няма да могат да работят, ако не спазват противоепидемичните мерки .

"Настояваме за дисциплинарно уволнение на директора ОДМВР – Благоевград и наказания за всички замесени. На полицейски терор са били подложени в съботната вечер клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград", заявиха от СЗБ и БАЗ.

В позицията им се казва още:

"При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд - НАП, полиция, инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре", споделя колегата, изпратил ни клипа, който към момента предпочита да остане в анонимност.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България и членовете ни обявиха „гражданско неподчинение“ срещу неефективните и дискриминационни марки за борба с COVID-19. Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем!

Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България вече подготвят искове срещу отговорните лица. 

От бранша вече подготвят и искане за оставка на директора на полицията в Благоевград - старши комисар Георги Кандев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК