Съдът иска най-тежката мярка за молдовец, блудствал с 18-годишно момиче

Софийската районна прокуратура задържа за срок до 72 часа мъж за изнасилване и блудство

25.08.2021 | 16:56 Редактор: Жаклина Иванова
Съдът иска най-тежката мярка за молдовец, блудствал с 18-годишно момиче

Софийската районна прокуратура задържа за срок до 72 часа мъж за изнасилване и блудство. Под ръководството и надзора  на СРП е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което към наказателна отговорност е привлечен  И.Г., на 34 години, гражданин на Република Молдова.

На 05.10.2020 г. между 02:00 и 06:00 часа в гр. София, ул. "Средна гора", обвиняемият срещнал Д.А., на 18 години, заплашил я е с нож и бухалка, ударил ѝ шамар по лицето и я съблякъл. В този времеви диапазон извършил с момичето и действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление, отново след като употребил сила и заплаха.

В хода на разследването под ръководството на СРП са събрани достатъчно доказателства, че И.Г. е извършил престъпления, за които се предвижда "лишаване от свобода" за срок от 2 до 8 години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и това, че И.Г. може да се укрие, защото няма постоянен адрес в България, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на  мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК