Пребитото момче на детска площадка в Пазарджик е с опасност за живота

Пред болницата тази нощ се събраха десетки роднини на пострадалото дете

23.07.2021 | 13:30 Редактор: Юлия Христова

13-годишно момче беше пребито от мъж на детска площадка в Пазарджик. Детето е настанено в болница в тежко състояние. Инцидентът предизвика напрежение пред спешното отделение на болницата, където се събраха родители на пострадалото дете. 

Красимир си играел с приятели от квартала, когато 30-годишният мъж, без видима причина го нападнал и започнал да го бие. Неволен свидетел на побоя става 76-годишната Мария Раленкова.

"Тичаше и след него тичаше един мъж облечен в черни дрехи, панталон и риза, черна. Настигна го, хвана го така за реверите и го положи там на една пейка. И почна да го удря с дясната ръка свита в юмрук", разказа Мария Раленкова.

След побоя детето губи съзнание. Родителите му го карат в областната болница, където заради тежкото си състояние е прието в интензивното отделение. А след инцидента пред Спешна помощ в Пазарджик се събраха десетки роднини и близки на семейството. Освен да научат как е пострадалото момче, те се надяваха, че ще видят лицето на нападателя.

"Аз нямам никакви претенции към полицията. Те също си правят работата, нали? Обаче те трябваха да ни го показват още там, какъв е той, какво лице има", сподели бащата на пребитото дете Живко Томов.

Оказва се, че нападателят е съсед на тийнейджъра. Жители на квартала казват, че бил психически нестабилен, но не е освидетелстван и не е бил лекуван. След побоя той е напуснал района на площадката и се прибрал в жилището си, където направил опит да се самоубие.

"Има няколко прободни рани в областта на корема и една порезна рана в областта на шията", заяви говорителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Красимир и неговият нападател остават в болница. Мъжът е под полицейска охрана. Той е задържан първоначално за 24 часа. По случая работят екипи на полицейското управление в Пазарджик. Образувано е досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Повече вижте в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК