Спипаха 27-годишен наркодилър и двама негови клиенти близо до София

Иззети са 26,44 грама марихуана и 78,36 грама амфетамин

15.07.2021 | 11:22 Редактор: Здравко Черкезов
Спипаха 27-годишен наркодилър и двама негови клиенти близо до София

Служители на сектор "Наркотици" в СДВР задържаха 27-годишен мъж, разпространявал дрога. Наложена му е мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Полицаите от СДВР предприели вчера акция за противодействие на разпространяването на наркотици. В селище, близо до столицата, в момент на покупко-продажба на наркотични вещества, служителите задържали дилъра, на 27 години и двама негови клиенти. 

При последвалите процесуално следствени действия, у клиентите били намерени и иззети седем полиетиленови сгъвки с тревиста маса и бяло вещество на бучки и прах, а от жилището  на продавача - множество полиетиленови пликове с тревиста маса и бяло вещество на бучки и прах. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 26,44 грама марихуана и 78,36 грама амфетамин. 

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, 27-годишният мъж е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа. Двамата клиенти са разпитани като свидетели и освободени. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Снимка: СДВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК