Ром след боя в Пещера: Докато се бихме - нищо ми нямаше, дойде полицай и ми счупи зъбите

Участниците в мелето се жалват от полицейско насилие

13.07.2021 | 19:00 Редактор: Елеонора Танева

Обвинения в полицейско насилие след снощното меле между ромски фамилии в Пещера. Трима мъже бяха задържани за 24 часа, а двама бяха откарани в болница, откъдето си тръгнаха доброволно. Пред Bulgaria ON AIR арестуваните отправиха обвинения в полицейско насилие.

Един от задържаните е бащата на Михаил и Александър, които днес обвиниха полицията в упражняване насилие.

"Като дойде полицията, един от тях, познавам го кой е, ми счупи зъбите. Погледнете, от хората, с които се бихме нямахме драскотина. А ето я стъпката на полицаитепо главата", жалва се Михаил Кърпачев. 

Според адвокатите на семейството няколко часа те не са имали информация какво се случва. 

"Едва към 5 часа тази сутрин казаха, че те са оставени в болницата в Пазарджик. Баща им е тук задържан, видяхме го, без да ни се покаже заповед за задържане", обясни адвокат Костадинка Петракова.

Няма превишаване на правата на полицаите, смятат от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

"С хора, които се движат и нападат един друг с камъни, със стъклени бутилки, с пръти с брадви, няма как полицейските служители да останат равнодушни и имат право по закон да използват физическа сила и помощни средства, съгласно предвидените в закона случаи", обясни ситуацията говорителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Работата по случая продължава, разпитват се и други участници в скандала между ромските фамилии, както и жители на квартала станали свидетели на случващото.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Вацев
преди 2 години
Полилцаите да бъдат поощрени служебно .Обществото в града да изрази благодарност към служителите на реда които са успяли да овладеят *** безобразия . Сигнализирай за неуместен коментар