Близките на намерената мъртва ученичка: Наркоман уби дъщеря ни, смърт за него

Семейството твърди, че 41-годишен мъж от село Ресен е убил дъщеря им

08.07.2021 | 13:49 Редактор: Искра Ангелова

Във Велико Търново 15-годишно момиче е открито мъртво в сряда вечерта. Полицията изяснява дали става въпрос за убийство. Тялото е открито в т.нар. Дом на алпиниста на отдалечено място в един от кварталите на града.

Близките на жертвата в село Ресен заплашват със саморазправа и искат незабавно разкриване на виновника. 

Сигналът за намерено мъртво момиче, вероятно паднало от скала, е подаден в сряда около 18:30 часа. 15-годишната ученичка от Гимназията по електроника Ипек от близкото село Ресен била забелязана последно сутринта. Семейството ѝ е в шок от случилото се и твърдят че 41-годишен мъж от селото е убил дъщеря им.

"Загубено е вече, няма я, няма справедливост в България за този, който отвлече детето ми", каза майката на починалото момиче.

"Няма справедливи закони в България, смърт за него! Това дете какво е изживяло, тя е само на 15 години, нищо не е видяла от живота...", коментира лелята на ученичката - Мария Асенова.

Ивайло Савов, който е чичо на Ипек, допълни, че мъжът, когато те подозират, е наркоман.

Последно девойката била в Горна Оряховица заедно със своя приятелка. А до тялото бил открит накъсан международен паспорт.

"Работи се по всички версии - тоест нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено. Тялото е извадено вчера към 18:30 и се извършва повторен оглед с участие на алпинисти", заяви говорителят на Окръжната прокуратура Илиян Благоев.

До момента въпреки обвиненията на близките няма задържан извършител.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Милен Илиев Минков
преди 2 години
Докторите, на- България,...Имат- палатка, на- площада, до- Радев,...И, във- вторник, имаше- инвалидни- колички,...- Демек, това- е- пациентите,...Представете- сй, какво- става,...Намират- трупове, навсякъде- вече, по- България... Сигнализирай за неуместен коментар