ВКС реши: 10 г. затвор за опита за убийство на Алексей Петров

Осъден е организаторът на покушението с гранатомети

06.07.2021 | 15:35 Редактор: Елеонора Танева
ВКС реши: 10 г. затвор за опита за убийство на Алексей Петров

Върховният касационен съд определи окончателна присъда от 10 г. затвор за съучастник в атентата срещу бившата барета Алексей Петров, информират от ВКС. Украинецът Роман Логвиненко е осъден на три инстанции за организирането на атентата.

На 29.10.2015 г. в гр. София в кв. “Кръстова вада” по автомобила на Алексей Петров беше стреляно с два гранатомета. От това деяние не настъпила смъртта на никой от двамата пътници, тъй като автомобилът бил брониран и снарядите не прониквали в него. Деянието е извършено предумишлено. 

Логвиненко беше задържан на 30 януари 2016 година и обвинен  за организатор на  покушението с два гранатомета срещу Алексей Петров. 

С първоинстанционната присъда Логвиненко е признат за виновен за това, че от началото на пролетта на 2014 г. До 29 октомври 2015 в съучастие като помагач с Артьом Темпински – извършител, Максим Чорний – извършител, и Йевен Балков – помагач, умишлено улеснил извършването на опит за убийство на Алексей Петров – набавил парични средства, организирал следенето и дал съвети. 

Първоначалната присъда от 15 г. затвор е намалена на 10 г.

ВКС е получил и уведомление от прокурор за предприети действия по изпълнение на наказанието.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК