Евтините сертификати за антигенни тестове "на черно" стават хит у нас

Продават на цена от 30 лева

29.06.2021 | 10:30 Редактор: Елеонора Танева
Евтините сертификати за антигенни тестове

Колоните от автомобили по граничните пунктове с Гърция не спират хиляди българи да предпочетат южната ни съседка за лятната си ваканция. Включително и изискването на тестове за Ковид-19. На 19 юни Гърция обяви, че вече ще приема документи от бързо изследване и на хартия. 

Нашенци бързо се ориентираха и започнаха да въртят търговия "на черно" със сертификати за отрицателни антигенни тестове.

Фалшивите негативни резултати у нас се продават на цена от 30 лв. и са хит в Сандански. С лекота обаче могат да се намерят и в много други градове от страната, включително София, Пловдив, Русе, Петрич и Сливен.

Тъй като ментета трудно се различават от оригиналните резултати, гръцките власти правят бързи тестове на случаен принцип. Което допълнително бави трафика по границата. Въпреки това граничните власти всеки ден хващат и фалшификати, информира "Телеграф“.

Ако някой тарикат все пак успее да мине границата с фалшив документ и бъде хванат на гръцка територия, може да бъде арестуван за 24 часа или глобен с 3000 евро.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК