36-годишен измъчи възрастна жена за 6000 лв. във Варненско

Няколко часа по-късно А.Х. бил задържан в София, парите са възстановени

28.06.2021 | 10:27 Редактор: Здравко Черкезов
36-годишен измъчи възрастна жена за 6000 лв. във Варненско

36-годишен мъж, откраднал насилствено 6000 лв. от възрастна жена, остава за постоянно в ареста, съобщи Районна прокуратура - Варна.

В малките часове на 24 юни, обвиняемият А.Х. влязъл в дома на възрастна жена в с. Генерал Киселово, като блъснал вратата и успял да я отвори. Той знаел, че 67-годишната му обитателка разполага с голяма сума пари, и решил да ги открадне. 

Собственичката на дома обаче била будна. А.Х. я блъснал, съборил я на земята, като натискал ръцете и устата ѝ, за да не вика. Поискал от нея да му даде всичките си пари. Потърпевшата не могла да се защити или да реагира. Обвиняемият грабнал чантата ѝ и избягал. 

По горещи следи, само няколко часа по-късно А.Х. бил задържан в София. В него е намерена и част от ограбената сума, като по-късно още от парите били възстановени.

Задържаният е криминално проявен и осъждан. Работата на прокуратурата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава, а към настоящия момент на А.Х. е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК