fallback

Осъдиха на 10 г. затвор изнасилвач на 14-годишно момиче

Осъществените от Р. П. деяния разкриват изключително висока степен на обществена опасност

01.06.2021 | 14:18 Автор: Юлия Христова

На 25.07.2018 г. около 08.00 часа в  София, подсъдимият Р. П. на 35 години, чрез употреба на сила и с цел да удовлетвори полово желание, блудствал и изнасилил М.П. на четиринадесет години.

Осъществените от Р. П. деяния разкриват изключително висока степен на обществена опасност. Подсъдимият е действал виновно, с пряк умисъл, като съзнавал общественоопасния характер на деянието си и е предвиждал произтичащите от него общественоопасни последици, съобщиха от прокуратурата.

По случая е образувано наказателно производство, проведено под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура, като в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаните по-горе деяния е именно Р. П.

Разследването е приключило с внасянето на обвинителен акт срещу подсъдимия за престъпления от НК. С присъда на Софийски районен съд подсъдимият Р. П. е признат за виновен по повдигнатите му обвинения, като му е наложено общо наказание "лишаване от свобода“ за срок от десет години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален строг режим.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback