Потресаваща агресия: Млади мъже биха до смърт 44-годишен цветар в Петрич

Самуил Кацарски е бил в кома няколко дни, но вчера е издъхнал

31.05.2021 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

44-годишен мъж почина след тежки травми от побой в Петрич. Собственик на малък магазин за цветя е бил нападнат преди седмица. Останал е в кома няколко дни, а вчера е издъхнал.

За жестокия побой над Самуил Кацарски са задържани двама извършители – на 24 и 27 години. Христо Гецков е сред хората, които първи се притекли на помощ на изпадналия в безпомощно състояние мъж. 

"Помогнах да извадим езика на човека. Той беше в безсъзнание, изчакахме да дойдат органите на реда. Човекът беше много жестоко бит, много. Аз се възмущавам от това нещо, което видях тук. Дано тази злоба да спре", каза Гецков.

Близките на Самуил не могат да си обяснят с какво мъжът е предизвикал толкова брутална агресия у нападателите. Не е известно да са се познавали. 

"Ние гледахме просто да го спасим. За нас беше единственото важно нещо той да се оправи и се възстановяваше момчето, всичко вървеше добре и за един миг си замина", сподели братът на жертвата - Страхил Кацарски. 

За Самуил казват, че бил дружелюбен и добър човек. Притежавал малък цветарски магазин и според местните хора нямал врагове. 

"Самуил беше приятел с всички, той нямаше врагове. Всички го уважаваха, всички го обичаха. Агресията единствено с употребата на алкохол и на наркотици си обяснявам", споделят хората.

Тази вечер на мястото на побоя ще бъде организирано бдение в памет на починалия мъж.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК