Млада майка от Пловдив е глобена заради пуснати в междублоково пространство фойерверки

Актът се превърнал в наказателно постановление, издадено от заместник-кмет в общината

01.05.2021 | 13:20 Редактор: Юлия Христова
Млада майка от Пловдив е глобена заради пуснати в междублоково пространство фойерверки

Млада майка от Пловдив получи честитка от 500 лева от общината по Наредбата за осигуряване на обществения ред. Причината били пуснати в междублоково пространство 40 фойерверки в чест на първия рожден ден на сина X.

Поради този повод тя и мъжът ѝ поканили свои приятели, също с малки деца, да празнуват заедно. Тържеството от миналия 16 септември в кв. „Кючук Париж“ се провело на беседка зад блока, в който живеели. Били поканени и аниматори, а когато се стъмнило – между 20.30 и 21.00 часа, били пуснати фойерверките. Заради шума от тях обаче четирима съседи се обадили на 112, въпреки че тържеството приключило в 22 часа. След сигналите на спешния телефон оперативната дежурна част на полицията в Пловдив изпратила патрулка на адреса.

Полицаите на място не установили лица, които да боравят с пиротехнически средства. Два дни по-късно обаче в районното била получена и жалба от съседи, за които шумът от зарята бил дразнещ. Така на адреса отново бил изпратен полицай. Пред блока той видял майката на рожденика и тя му потвърдила, че на 16 септември 2020 г. са празнували с аниматори и заря, но не уточнила, че именно тя е пуснала ракетите.

Полицаят разпитал и комшиите, но и те не уточнили кой точно е задействал фойерверките. Междувременно бащата на рожденика си признал, че той е задействал касетата с фойерверки, като не бил казал на жена си, за да бъдело изненада. Въпреки това полицаят съставил акт на майката за 500 лева. Актът се превърнал в наказателно постановление, издадено от заместник-кмет в общината.

Жената обжалвала наказателното постановление в съда, откъдето отменили санкцията и постановили община Пловдив да заплати 300 лева разноски по делото, пише "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
амиии
преди 2 години
Да разбираме ли, че всеки може да го прави безнаказано? Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 0
Георги
преди 2 години
300 лв. ще платим ние данъкоплатците а не некадърния община. Сигнализирай за неуместен коментар