fallback

Роднинско "трио" се изправи пред Темида за извършването на 9 кражби в Казанлък

Те са задигнали вещи на общо стойност 5 600 лв.

28.04.2021 | 16:47 Автор: Жаклина Иванова

Роднинско "трио“, съставено от втори и трети братовчеди, ще обитава за по няколко години затворническите килии след произнесени осъдителни присъди на Районен съд - Казанлък по дело за общо 9 кражби на територията на Града на розите.

19-годишният Сабри Страхилов, с две години по-малкият от него Филип Стефанов и батко им, 23-годишният Смаил Кръстев застанаха пред Темида по обвинение, че за по-малко от четири месеца, в съучастие са успели да задигнат вещи на общо стойност 5 600 лв. - от магазин за кафе, стая в болница, механа, тавански етаж, павилион за вестници, каравана, пекарна за хляб, магазин за авточасти и павилион за бързо хранене.

Сред откраднатите предмети е имало мобилен телефон, цигулка, фотоапарат и др., които успешно успели да изтъргуват или заложат.

"Чевръстите“ казанлъшки момци  най-често прониквали в помещенията като разбивали вратите или прозорците, действали са предимно нощем, като най-възрастният от тях е "играл“ своеобразно "отцепление“.

Съдът е наложил за Сабри 4-годишен престой в затвора при първоначален строг режим на изтърпяване, а на Филип - две години при общ режим. Баткото Смаил се е разминал с 1 година условно при 3-годишен изпитателeн срок, пише "Монитор". 

Първите двама са с постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража“ от ноември 2020 година, този период ще им бъде приспаднат от размера на присъдите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback