Измама за милиони: Откраднаха луксозното "Ламборгини" на Ивайло Пенчев

Повечето случаи подобни престъпления се случват с фалшифициране на документи

22.04.2021 | 19:19 Редактор: Юлия Христова

Луксозна кола, която не е ползвана много често, е била пререгистрирана на името на чужд гражданин без истинският ѝ собственик да знае. Потърпевшият е известният бизнесмен Ивайло Пенчев. 

Този автомобил си купува бизнесменът Ивайло Пенчев преди години. През повечето време луксозната кола е паркирана на третия етаж в офиса на Пенчев в "София Тех Парк". Колата е там и в момента, но, оказва се, бизнесменът вече не е неин собственик. Разбира го случайно. 

"Искам да ви споделя за едно престъпление, на което станах  жертва, и което мисля че няма как да се получи без участието на държавни институции. Брутално е и може да се случи на всеки от вас явно. Имам една кола, която не карам много. "Ламборгини". Не съм я карал от повече от година. При опит мой служител да поднови гражданската и отговорност, научава, че тази кола не е моя от 19 януари. Собственост е на испански гражданин и е дерегистрирана в КАТ", става ясно от думите му.

Повечето случаи подобни измами се случват с фалшифициране на документи, категорични са запознати с престъпната схема. 

"Някой създава такъв договор и го заверява нотариално без да има такъв нотариус. Правят и фалшиви печати и подправени подписи на нотариуси", заяви адвокат Людмил Рангелов

За да бъде продаден автомобилът, е необходима справка в КАТ.  

"Има ли регистриран такъв договор при съответния нотариус, подписът на нотариуса негово ли е, печата негов ли е, извършвана ли е справка към кат за този автомобил", допълни той.

От полицията отклониха молбата на Bulgaria ON AIR за коментар.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК