Задържаният полицай отказал тест за наркотици, пренасял дрогата срещу 1 000 лв.

Разследващите тръгват по петите му преди 5 месеца

16.04.2021 | 17:57 Редактор: Искра Ангелова

Задържаха полицай, разнасял пратки с наркотици в "Студентски град". Униформеният служител пренасял бутикова дрога срещу 1000 лв. на курс. Кой е той?

Задържаният служител е 34-годишният Лазар Лазаров. Работил като младши сержант в 6-о районно управление в София от 9 години. Разследващите тръгват по петите му преди 5 месеца, чакайки удобния момент, в който да го задържат.

"Получен е анонимен сигнал в Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР, че се подготвя сделка, с участието на полицай за продажба на голямо количество наркотично вещество", каза ръководителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

"Ние наблюдавахме служителя, но моментът, в който той осъществява такъв тип престъпно деяние като ескортиране, транспортиране – винаги ни убягваше. Знаете, че това е много трудно, той е служител с опит", коментира директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" ст. комисар Стефчо Банков.

Униформеният служител е задържан в следобедните часове в четвъртък. Отказва да бъде тестван за наркотици, но признава, че има такива в себе си – около 100 гр.

"При обиска във вътрешния му джоб е намерено вещество, което наподобява кокаин, а в жабката – тревиста маса, най-вероятно марихуана", допълни Зартова.

Тестове потвърждават, че откритите вещества са наркотици. По време на акцията полицаят бил в болничен. Според разследващите той транспортирал наркотиците от месеци. Действал сам, предимно в "Студентския град", а за всеки курс взимал по 1000 лв. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК