Обрат в скандала с бит кмет в Каварна: Председателят на ОбС остава на поста си

След разгорещени дебати, тайният вот на общински съветници остави на поста Йордан Стоянов

15.04.2021 | 19:23 Редактор: Здравко Черкезов

Продължение по случая с бития кмет на каварненското село Белгун в нощта на изборите. Председателят на общинския съвет в Каварна - Йордан Стоянов, чието име беше замесено в скандала, остава на поста си.

Ден след изборите кметът на каварненското село Белгун Благомир Станев заяви, че е бил бит в офиса на местната структура на ГЕРБ. В инцидента беше замесено името на председателя на общинския съвет в Каварна – Йордан Стоянов. Точно затова общинските съветници поискаха оставката му. 

Оставката на Стоянов поискаха и местните жители. 

След разгорещени дебати, тайният вот на 17-те общински съветници в Каварна остави на поста му Йордан Стоянов с 8 гласа "за", 7 – "против" и 2 – "въздържал се". След заседанието той заяви, че е научил за жалбата срещу него от медиите, но отново отказа да разкаже какво точно се е случило в изборната нощ. 

Съветниците внесоха декларация, с която остро осъждат акта на насилие над Благомир Станев. Тя беше приета единодушно, но това не удовлетвори вносителите.  

Част от тях заявиха, че не желаят да бъдат представлявани от Йордан Стоянов и няма да участват в заседанията на Общинския съвет.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК