Задържаха под стража 30-годишен мъж, обвинен за разпространение на наркотици

При обиск в апартамента, обитаван от К.К., били иззети различни разфасовки дрога

14.04.2021 | 15:32 Редактор: Юлия Христова
Задържаха под стража 30-годишен мъж, обвинен за разпространение на наркотици

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът наложи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ на 30-годишния К.К. Мъжът бил привлечен като обвиняем от прокуратурата за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества, при условията на опасен рецидив. Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от подобен характер. Той е от Шумен, но дошъл във Варна, за да развива своя "бизнес“.

На 12 април 2021 година, 30-годишният обвиняем бил задържан в момент на продажба на наркотични вещества на двама мъже. На единият той продал 5,81 грама марихуана, а на другият четири цигари (1,21 грама) с дизайнерска дрога – тревиста маса, напоена с наркотично вещество.

При обиск в апартамента, обитаван от К.К., били иззети множество и различни разфасовки с наркотични вещества и електронна везна със следи от наркотици. От направените експертни справки било видно, че иззетите субстанции представлявали 27,93 грама марихуана, 13,38 грама амфетамин, 70,24 грама метамфетамин, 8,67 грама производно на амфетамин и 42,89 грама дизайнерска дрога.

Окръжен съд – Варна уважи искането на прокуратурата и наложи на К.К. мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК