Кмет твърди, че е пребит в офис на ГЕРБ: Заливаха ме с алкохол по главата

По думите на Благомир Станев това се е случило в нощта на изборите

08.04.2021 | 14:20 Редактор: Искра Ангелова

Кметът на каварненското село Белгун Благомир Станев твърди, че е бил пребит в нощта на изборите в офиса на ГЕРБ в Каварна. Станев обяснява мотивите за побоя с познанството си с координатора на ДПС в Каварна и конкретно - изборният резултат в неговото село, където Движението е получило 11 гласа, а за ГЕРБ - 46.

За сравнение, през 2017 г. гласовете за ДПС са били само 3.

Малко след 03:00 ч. през нощта на 5 април двама активисти на ГЕРБ лично посетили кмета у дома му в село Белгун. Заявили му, че кметът на Каварна Елена Балтаджиева и председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов го викат в градската партийна централа.

"Поканиха ме да седна на един от диваните и веднага почнаха да ме удрят, понеже като издигнат и подкрепен от ГЕРБ - защо не съм контролирал вота. Подстрекателят е Данчо Стоянов, насилието го извършваше Илиян Събев", твърди Благомир Станев.

Той допълни, че е бил принуден да подпише заявление за напускане на партията. Приканен е и да подаде оставка като кмет.

"Да освободиш поста като кмет, да си сложим наш човек, който на нас ни е удобен. Аз им казах: "Не мога да подпиша това нещо. Последваха ритници, заливане с алкохол по главата", коментира още кметът на село Белгун.

Окръжната прокуратура в Добрич извършва проверка по случая. Още петима каварненски съветници са подали жалби за телефонен тормоз срещу Йордан Стоянов – председател на общинския съвет в града и лидер на местната структура на ГЕРБ и бизнесмена Илиян Събев. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Кой прав и кой крив тепърва ще се разбира но нещата не са добре така...трябва строги правила и мерки да се оправим иначе своеволието и саморазправата ще става все повече и повече. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Бат Дана
преди 3 години
Цяла Каварна знае що за стока е набеденият председател Йордан Стоянов. Обслужва интереса на един ямболски *** и се самозабрави. Тормоза над хората в града е голям, но каквато ни е държавата такива са и кадрите. Сигнализирай за неуместен коментар