Съдът остави в ареста ръководителите на групата за финансови измами

Задържана продължава да бъде и тяхната счетоводителка

29.03.2021 | 21:58 Редактор: Никола Симеонов

Трима от групата за финансови измами остават в ареста. Това са сочените за ръководители - Йордан Моллов и Кирил Джабаров, както и тяхната счетоводителка. За останалите трима съдът прецени, че няма опасност да се укрият, и те бяха пуснати под домашен арест. 

В мотивите на съда се посочва, че дружествата на обвиняемите не са имали финансово брокерство и че извършването на такъв тип дейност без официално разрешение от Комисията по финансов надзор, е престъпление. 

Според прокуратурата групата е действала от 2017 г., като сключвала посреднически договори за продажба на акции, а на клиентите обещавала бързи печалби. Обвинените са управлявали над 40 фирми. Потърпевшите са стотици.

"Пореден случай, при който сме поставени в абсолютно неравнопоставена позиция -  прокуратурата и съответно защитата. Защото няколко дни се тиражира, че това е организирана престъпна група, която извършвала финансови измами. Аз това, което казах на съда, е, че няма такива доказателства по делото. Това, че някой е решил да инвестира и съответно в някакъв момент не са се получили нещата и е претърпял загуби, изобщо не означава, че има извършено такова престъпление", заяви адвокатът на обвиняемите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК