Спор за пари - основна версия за стрелбата в Стара Загора

Задържаният и убитият са се познавали от няколко години

25.03.2021 | 13:40 Редактор: Юлия Христова

Неуредени финансови взаимоотношения е една от версиите, по които работи полициата след стрелбата в офис за бързи кредити в Стара Загора. При тежкия инцидент има един убит. От разследването става ясно, че стрелецът и убитият са се познавали.

Спор за пари и злато – това е най-вероятната причина за стрелбата. В  офиса на фирмата за бързи кредити, малко преди края на работния ден са били двамата братя собственици и един клиент. В този момент влиза 35-годишният Станимир Иванов с прякор Стамбето. След спор един от двамата братя е произвел един изстрел, но смъртоносен, със законно притежаваното си оръжие. 

"Причината за стрелбата е неуредени финансови взаимоотношения между извършителя и пострадалия, между тях е възникнал инцидент, който е прераснала в стрелба", каза окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Задържаният и убитият са се познавали от няколко години.

"Работил е за тях, ще се установява тепърва на какво основание, граждански договор или или друг", обясни началникът на отдел "Разследване" на ОД МВР Стара Загора комисар Валентин Георгиев.

Убитият е криминално проявен. По непотвърдена информация той е помагал при събирането на просрочени задължения на кредитополучателите. Няма информация убитият да е вадил оръжие. 

"Нож е намерен в трупа на убития, но нямаме някакви доказателства или данни той да е изпозлвал този нов в момента на инцидента", допълни прокурорът.

"Двете лица, които бяха намерени в офиса имат разрешително за носене на оръжия, жертвата няма тъй като е криминално проявен и осъждан", обясни Георгиев.

В предверието на помещението, е имало клиент, но не е имало пряка опасност за него. Оскъдна информация за случилото се имат и работещите около фаталния офис.

Задържаният съдейства на разследването. Той няма криминално минало. Заплашва го затвор от 10 до 20 години. Задържаният собственик на офиса за бързи кредити има заложни къщи и строителен бизнес. По неофициална информация той е син на известен бизнесмен от града, който почина преди четири години. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК