fallback

Каква е истината за убийството в офиса за бързи кредити в Стара Загора?

Убитият е криминално проявен за разпространение на наркотици и е осъждан

25.03.2021 | 07:00 Автор: Тодор Петров

Убитият в Стара Загора мъж е работил във фирмата за бързи кредити, в чийто офис загина. Това уточнение направиха от на брифинг тази сутрин окръжният прокурор Дичо Атанасов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Стоян Стоянов. 

Сигналът за стрелбата в офиса на бул. "Цар Симеон Велики" 142 е подаден вчера в 18:19 ч. Мъжът с прякора е убит с един изстрел от собственик на фирмата за бързи кредити след избухнал скандал между двамата заради финансови проблеми. 

Убитият е криминално проявен за разпространение на наркотици и е осъждан. Бил е служител на фирмата за бързи кредити от няколко години, но тепърва ще се проверява дали е работил на трудов или на граждански договор. 

При огледа криминалистите са открили нож в дрехите на убития, но няма данни или доказателства той да го е използвал, за да заплашва опонента си. Освен стрелеца, който няма криминални прояви, в офиса е имало още един мъж. И двамата имат издадени разрешителни за носене на оръжие. 

"Стрелецът е задържан, но все още не му е повдигнато обвинение по член 115 от Наказателния кодекс за убийство. Това ще стане в рамките на днешния ден и ще бъде преценено дали да бъде оставен за 72 часа в ареста. Той не е дал показания засега, но съдейства на разследването", обясни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback