fallback

След гонката в Казанлък: Уволняват полицаите, пребили криминално проявен

От областната дирекция на МВР Стара Загора определят действията на служителите си като неприемливи

21.03.2021 | 18:55 Автор: Искра Ангелова

Видео, на което се вижда как полицаи пребиват задържан в Казанлък, скандализира социалните мрежи. 

По-рано през деня стана ясно, че задържането на 25-годишния мъж е след гонка и стрелба от страна на полицията. Мъжът е криминално проявен, а тестовете показват, че е шофирал след употреба на наркотици.

От областната дирекция на МВР Стара Загора определят действията на служителите си като неприемливи. А жители на града излязоха на протест в подкрепа на полицаите.

"Със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство за тежко нарушение на служебната дисциплина и същите докато трае това ще бъдат отстранени от длъжност", каза главен инспектор Христо Петров от РУ - Казанлък.

Оказва се, за да се стигне до конкретното задържане, полицаите преследват автомобила на мъжа близо половин час.

"Започва рисково каране в градската част на града. Впоследствие излиза извън града по околовръстния път в насрещното движение. Предприема много рисково каране с много пъти с възможности за ПТП", коментира Петров.

За да спрат автомобила на мъжа полицаите стрелят с пистолетите си по гумите на автомобила. 20 минути след като гонката започва, автомобилът вече е извън движение, но преследването не приключва. 25-годишният започва да тича. Това е моментът, в който полицаите нанасят ударите. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback