Наказание до 10 г. затвор грози индиеца, буйствал в самолет (ВИДЕО)

Блъскал по вратата на командира, по случая са разпитани свидетели

06.03.2021 | 15:59 Редактор: Юлия Христова

Самолет на Air France, изпълняващ полет от Париж до Делхи, кацна аварийно на летище София, заради буйстващ пътник. Мъжът е задържан.

Той е 30-годишен индиец, а при опит да бъде успокоен от стюард го е нападнал.

В следствие на действията на пътника командирът на самолета е бил принуден да го приземи на летището в София. Нападателят е задържан, като не е оказал съпротива. 

"Самолетът е кацнал около 17:00 часа на наша територия. Пътникът е отведен до помещението за задържане. Задържан е за 24 часа", обясни началникът на "Гранична полиция“ – Аерогара София Теодор Чешмеджиев. 

Блъскал по вратата на командира, по случая са разпитани свидетели. На индийския гражданин е осигурен преводач и служебен защитник, както и представител на Посолството на Република Индия в България.

"Същият се е държал арогантно и е осъществил нападение над стюард. Блъскал е по вратата на екипажа, което е принудило командирът на екипажа да поиска да кацне", посочи Илияна Кирилова от Софийска градска прокуратура.

"За подобна постъпка се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 го 10 години, а престъплението се квалифицира като тежко. Все още изпитваме затруднения с това да разберем дали е стабилен или не. В момента на задържането си и малко след това не се е държал много адекватно, но разговорите, които сме провеждали с него водят до изводите, че разбира за какво става въпрос", каза Ивайло Ангелов от НСлС.

След инцидента самолетът е продължил полета си до Делхи. Мотивите на нападателя остават неясни за момента, не е ясно дали става дума за терор или нестабилно психично състояние. В понеделник ще му бъде поискана мярка постоянен арест.

По първоначални данни не става въпрос за пиянски инцидент. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК