Откриха препариран лъв в разградски склад, прокуратурата разследва случая

Според една от версиите животното е живяло в местния зоокът

05.03.2021 | 18:03 Редактор: Радостина Димитрова

Прокуратурата в Разград разследва незаконно притежание на препариран лъв, открит в склад на местна фирма. Според една от версиите животното е живяло в разградския зоокът.

Проверяващите открили препарирания лъв след обиск по сигнал, в складова база в Разград на фирма, занимаваща се с ветеринарно-медицинска дейност. Собственикът не предоставил документи за притежание или разрешение за търговия със защитено от закона животно. Обяснил обаче, че притежава лъва от над 10 години.

"В момента уточняваме дали това животно е родено в разградския зоопарк, или е внесено от някоя африканска държава", каза окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Бехчет Али дълги години се е грижи за лъвовете в Разград, той твърди, че препарираният лъв е мъжки, на около едногодишна възраст и е от едно от поколенията, които той е отгледал.

По случая е образувано досъдебно производство, но все още няма повдигнато обвинение. За незаконно притежание или търгуване на защитено животно е предвидено наказание от затвор до 3 години или глоба в размер на между 2 и 10 000 лева.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК