Младежи остават в ареста, обвинени са в обира на жилището на 89-годишна жена

След като разбрали че стопанката спи, двамата започнали да тършуват из гардеробите

26.02.2021 | 20:00 Редактор: Юлия Христова
Младежи остават в ареста, обвинени са в обира на жилището на 89-годишна жена

Двама младежи на по 19 и 17 години от Мъглиж са оставени с постоянни мерки задържане под стража по обвинение, че са обрали жилището на 89-годишна своя съгражданка докато тя спяла в една от стаите.

Вече осъждания през м.г. за кражба Господин С. и  непълнолетният му авер Алексей С. проникнали в дома на старицата около 22,00 часа на 24 февруари. Вратата на къщата отворил по-дребничкият на ръст Альоша, който се промъкнал през оставено открехнато прозорче на баня.

След като разбрали че стопанката спи, двамата започнали да тършуват из гардеробите откъдето взели дамска чанта с намиращи се портфейл и връзка секретни ключове. Междувременно, разбудена от шума бабичка станала от кревата и светнала лампата. Среднощните грабители се стреснали от появата и хукнали да бягат навън, като едва не я прегазили в желанието си по-бързо да изчезнат.

На улицата, преди да се разделят Господин и Алексей си поделили плячката- на всеки един се паднали по петнадесетина лева в банкноти и монети, а чантата и ключовете изхвърлили.

Двамата са били задържани в домовете на родителите на следващия ден след подаден сигнал от жертвата, направили са частични самопризнания.Очаква се до няколко дни образуваното бързо производство да бъде приключено и делото да влезе в съда. От старозагорската районна прокуратура, която наблюдава досъдебното са категорични, че Господин С. този път ще влезе в затвора, тъй като новото престъпление е било извършено в рамките на изпитателния срок за първата му условна присъда.Поредният обир на беззащитната старица съвпадна по време с предизборната кампания за кмет на Мъглиж, изборът ще се проведе на 28 март, пише "Монитор".

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК