След сигнал за масов бой: Проверяват мерките в заведение в Пампорово

Заведението е добре познато на проверяващите с неспазване на работното време

16.02.2021 | 18:47 Редактор: Юлия Христова

След сигнал за масов бой, проверяват заведение в Пампорово за нарушаване на ковид мерките. Ресторантът вече има два издадени акта за нарушение. Ако се установи, че е работил след 22:00 часа, собствениците му ще бъдат разследвани от прокуратурата. В същото време все още се издирват участниците в побоя. По непотвърдена информация в една от компаниите са били ММА боецът Недко Николов и певицата Тита.

Масовият бой се случва в навечерието на Свети Валентин. В събота през нощта полицията се отзовава на сигнал за сбиване с пострадал в ресторант на хотел в курорта Пампорово. Оказва се, че заведението е добре познато на проверяващите с неспазване на работното време.

"На нас това заведение ни е познато. Знаем и сме констатирали двукратно, че не се спазва работното време. Продължават да работят и след 22:00 часа и до момента там имаме издадени два акта", каза директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева.

При пристигането на униформените обаче в заведението било празно. Единственият човек бил нападнатия мъж, който бил със счупен крак. Персоналът и клиентите на хотела отричали да е имало хора в ресторанта след 22:00 часа. Обяснили, че сбиването е станало пред хотела. По непотвърдена информация един от участниците в мелето бил ММА боецът Недко Николов. В неговата компания била и певицита Тита. В деня на инцидента и двамата публикуваха в социалните мрежи общи снимки от ски пистите в Пампорово. 

"За възникнало сбиване е било образувано досъдебно производство, но към момента се установяват все още самоличността на участниците в сбиването. Към момента няма определен наблюдаващ прокурор и в тази връзка не мога да дам по-подробна информация за случая", посочи говорителят на Окръжна прокуратура - Смолян Станчо Станчев.

Част от участвалите в боя все още се издирват. Заради неспазване на мерките на прокурор ще бъдат дадени оператори на лифтове и още едно заведение в курорта. Те вече имали съставени по два акта.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК