Мъж потроши с чук автобус в София заради пропусната спирка

Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети върху превозното средство

16.02.2021 | 15:55 Редактор: Радостина Димитрова

Пътник вилня с чук в автобус на градския транспорт в София. Няма пострадали, изпочупени са вратите на превозното средство.

Инцидентът става в понеделник около 17:20 часа в автобус 280. Пътник започва да крещи на водача на автобуса да отвори вратите най-вероятно заради изпусната спирка. Това обаче не се случва, тъй като превозното средство е в движение. Тогава пътникът става агресивен. Първо рязко дърпа този прозорец на автобуса и чупи неговия край. След това се прехвърля към втората врата на автобуса, където от раницата си вади чук и нанася материални щети по вратата на превозното средство. А накрая идва при първата врата на автобуса, която се намира до водача на автобуса, и отново с чук разбива стъклото на вратата.

Шофьорът прави десен завой по булевард "Г.М. Димитров" и спира на следващата спирка. Водачът на автобуса успява да натисне паник бутона и да подаде сигнал към диспечерския пункт, а те към телефон 112. 

При инцидента няма пострадали хора. Записите от камерите са свалени и са предадени на компетентните органи. Сега автобусът ще трябва да остане известно време в гараж, докато бъдат отстранени щетите.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК