Mъж, опитал да подпали приятелката си в новогодишната нощ, остава зад решетките

След задържането му станало ясно, че Емил е наркозависим и е криминално проявен

10.02.2021 | 22:55 Редактор: Юлия Христова
Mъж, опитал да подпали приятелката си в новогодишната нощ, остава зад решетките

Mъж, опитал да подпали приятелката си в новогодишната нощ, остава за постоянно зад решетките до насрочването на делото срещу него, реши окръжният съд във Велико Търново. 

Престъплението било извършено около 4:00 часа сутринта на 1 януари в квартал "Света гора". Разследваният Емил Асенов е привлечен като обвиняем затова, че направил опит да умъртви 42-годишната си приятелка, като я залял с бензин и без да му мигне окото я подпалил. Второто обвинение срещу мъжа е, че в същата нощ запалил и къщата в която живеел със сина си и майка си.

При пожара 72-годишната жена и 8-годишното момче като по чудо останали живи. Къщата обаче била изпепелена. След задържането на подпалвача станало ясно, че Емил е наркозависим, криминално проявен и лежал в затвора. След извършеното поредно престъпление, той е настанен за лечение в Държавната психиатрична болница в село Церова кория.

С постановление на наблюдаващия прокурор, извършителят първоначално е  задържан за срок до 72 часа. Съдът прие доводите на прокуратурата, че от  събраните до момента доказателства по делото може да се направи  обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност  мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, пише "Монитор".

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК