Близо 7 години затвор за разградчанин, пребил майка си до смърт

Присъдата подлежи на обжалване

09.02.2021 | 16:13 Редактор: Ивет Арабова
Близо 7 години затвор за разградчанин, пребил майка си до смърт

Разградчанин, пребил до смърт майка си, ще лежи в затвора близо седем години. Присъдата е постановена днес от Окръжния съд в Разград, съобщиха от съдебната институция.

Съдебният състав е признал за виновен 51-годишния мъж за това, че не изпълнил заповед за защита от домашно насилие и в условията на опасен рецидив, по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесен побой и средна телесна повреда, причинил смъртта на своята майка.

За първото извършено престъпление - нарушената заповед за защита от домашно насилие, съдът е наложил на подсъдимия наказание "лишаване от свобода" за срок от две години, което е редуцирал до една година и четири месеца. За второто обвинение, че в условията на опасен рецидив е причинил по непредпазливост смъртта на майка си, вследствие на нанесени средни телесни повреди, съдът го осъдил на десет години затвор, което е намалил до шест години и осем месеца, предава БТА.

От двете наказания съдебният състав е наложил на подсъдимия най-тежкото, което да изтърпи при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване пред въззивна инстанция.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК