Откриха смартфони по телата и в багажа на българи на Капитан Андреево

Иззети са 165 апарата за близо 57 000 лева

19.01.2021 | 16:01 Редактор: Анисия Иванова
Откриха смартфони по телата и в багажа на българи на Капитан Андреево

Митничари и гранични полицаи откриха 165 контрабандни мобилни телефона при съвместна проверка на ГКПП "Капитан Андреево“. Телефоните са открити по тялото и в багажа  на трима пътници – двама мъже и една жена, съобщиха от Агенция "Митници".

Те пътували с лек автомобил от България към Турция. Превозното средство марка "Мерцедес" с българска регистрация пристига на пункта на 15 януари тази година около 18.20 часа. Шофьорът и тримата му спътници, всички български граждани, заявили, че не пренасят вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране.

При последвалата митническа проверка в чанта, оставена на пода пред предната седалка са открити 55 смарттелефона с марката Xiaomi Redmi, собственост на жената. При извършения личен преглед на мъжете, се установява, че двама от тях са укрили в ластични колани около кръста по 55 смарттелефона от същата марка. Откритите общо 165 мобилни телефона с пазарна стойност близо 57 000 лева са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК